Hvis du gerne vil ”være en autoritet”, hvis du gerne vil have, at folk har lyst til at følge dig, lytte til dig og vælge dig til, så skal du tænke og handle som en rockstjerne.

Med rockstjerne mener jeg den autentiske, langtidsholdbare rockstjerne, der har opbygget en trofast skare af mennesker, der venter spændt på den næste udgivelse, som de lytter til med stor respekt. Rockstjerner, der har en naturlig autoritet, fordi det, de synger om, kommer indefra, og fordi det skaber genklang i publikum – igen og igen. De løber aldrig tør for ideer, fordi kilden til ideerne er dem selv, og fordi de elsker deres publikum lige så meget, som publikum elsker dem. Det de mener og det, de er for deres publikum, er der ikke nogen, der kan røre ved. De har øjnene rettet fuldstændig mod deres publikum.

Autoritet handler helt enkelt om, at der er nogen, der lytter til dig. Og at det betyder noget for dem, at det er lige præcis dig, der siger det. Dit publikum er fortjent, fordi du har tilført værdi. Ikke fordi du har en formel position.

Du skal følge disse 5 skridt for at være en rockstjerne:

 1. Se dig selv i spejlet
  • Du skal kende dit “hvorfor” og din passion. Hvilket stof er du gjort af? Hvilken forskel ønsker du at gøre i verden? Hvem vil du være noget for – og hvorfor vil du være det? Dette skridt er helt afgørende for, om du vedvarende har noget at byde ind med.
 2. Forstå dit publikum
  • Du skal være interesseret i dem, du vil være noget for. Hvem er de? Hvilke udfordringer og problemer har de? Hvad drømmer de om? Hvad er det gode liv for dem? Det handler om at sætte sig i andre menneskers sted, ikke at sætte folk i kasser.
 3. Tænk på, hvad du vil sige
  • Du skal mene og sige noget om noget. Du skal være og risikere noget for nogen. Du skal bygge bro mellem, hvem du er, hvad du kan, og dem du vil være noget for.
 4. Skriv om dit publikums ønsker, drømme, udfordringer og mål
  • Komponer nu en masse sange om det, der er allermest vedkommende, og som publikum ville ønske, nogen havde forstået. Eller det, som ingen har sagt, men alle vil have. Skriv om deres udfordringer og giv dem opfordringer. Vis at du har forstået dem og vil dem.
 5. Gå ud og spil for at inspirere dit publikum
  • Når du udkommer med dine budskaber, skaber du mødestedet for dig og dit publikum. Du skal spille, så ingen er i tvivl om, at du mener det, du siger. Og at du synger lige præcis til dem. Hvis dit publikums hjerte banker lidt hurtigere, når de hører dig spille, så vil de huske dig og lytte til dig igen.

Mestrer du de fem rockstjerne-skridt, så vil dit publikum vide, hvad de vil have, når de hører dig spille. Og de vil vide mere om, hvad du kan gøre for dem…

Leave A Comment